Chillexx

Voila eindelijk kan ik mijn tweede blog bericht online zetten. We hebben deze week erg veel meegemaakt dus dit bericht zal wel even duren voordat je alles hebt kunnen lezen. Als je hier niet veel zin in hebt kan je ook altijd wat foto’s bekijken.

Het begon allemaal in Zaventem om 5:30. Hier stonden we met kleine oogjes te wachten op het vliegtuig naar Madrid. Alles verliep super goed! Na Madrid moesten we 12uur aan een stuk naar Guatemala vliegen. Dit was wel lang genoeg voor mij. Om 18:00 (01:00 in België) konden we eindelijk onze eerste stap op Guatemala zetten! Na even wachten stond onze Shuttle klaar en waren op weg naar het hotel ‘In&Out’. Dit was een luxueus hotelletje met een goede douche. Jammer genoeg was de nacht erg kort.. Om 02:00 (9:00 in België) waren we al wakker.. Algoed hadden we wifi en konden we toch nog even chatten met heel wat vrienden en familie.

In mijn info boekje van Guatemala stond dat er een Zoo was in Guatemala City (hoofdstad waar we even verbleven) die wel 10Q inkom koste (€1,25), voor de zekerheid hadden we 20Q mee en  gingen we opstap. Wanneer we hieraan kwamen werd men verteld dat het wel 32Q (€4,04) was.. Lap.. Dan maar een Cola gaan drinken van 354ml. Kan ook wel eens!

Adalberto & Elsa (directeur en directrice van het schooltje) haalden ons op om naar het gastgezin te gaan. Tijdens de weg kwamen we wel 25 McDonald’s tegen. Hierdoor kregen we heel wat honger. Adalberto trakteerde ons op een hamburger. Na een uurtje rijden kwamen we aan ons toekomstig gezinnetje aan. Ze waren erg lief en grappig. 24 Lieve familieleden hebben we bij gekregen op deze dag. Samen wonen ze allemaal in hetzelfde huis. Wij kregen de grote luxueuze kamer waar we met drie gaan in verblijven. (Kijk foto’s)

Die dag hadden we nog even de stad verkend. Deze is erg groot en druk. S’avonds kregen we verloren brood om te eten. Hierdoor moest ik al meteen aan mijn mama’tje denken.

De volgende dag stond Andrea (onze beschermengel) voor de deur om ons naar de school te begeleiden. Zij gaat ons 3 maanden volledig begeleiden. Ze is maar 18 jaar en is erg lief en zeer volwassen. Na een hele lange route naar boven, naar beneden, naar boven​, naar beneden, naar boven… Kwamen we eindelijk aan. Als we dit 3 maanden wel 4 keer op een dag moeten doen zullen we wel een gespierde poep krijgen ?

Op de poort van de school stonden onze namen al versierd. We werden erg warm verwelkomd door Adolberto en de hele school. Na twee dagen hadden we eindelijk iedereen ontmoet. Dit was best wel zwaar omdat we alle klassen een voor een moesten afgaan. De kinderen vonden onze namen erg speciaal. Vooral die van Hannelore moesten ze erg hard mee lachen. Met mijn naam waren ze meteen mee weg.

Tijdens deze week hebben we ook al enkele keren in het winkeltje van de school gewerkt. Dit zal ik nog wel eens uitleggen in een andere blog.

De TukTuk hebben we ookal eens uitgetest! Erg leuk om even lui te zijn hier!

Vandaag (vrijdag 10 feb.) hebben we de markt bezocht. Deze is bijna even groot als die van Herentals maar wel vele mooier en realistischer. Hier heb ik heel veel kunnen fotograferen.

 

Ook hebben we de twee kleuterklasjes mogen observeren. Dit was wel even raar. De ‘kleuters’ moesten al werken in een schriftje. Ik wist dat dit heel verschillend zou zijn maar ik had de aanbreng van activiteiten en de materialen zo niet verwacht. Hier zal ik meer uitleg geven in een andere blog.

 

 

 

 

 

 

 

Waarom nu als titel ‘Chilexx’? Hier gaat het allemaal vele rustiger aan toe. Ook tijdens de middag gaan we terug naar huis om even een siesta te doen. Alles gaat hier traag in zijn eigen gangetje. Erg fijn! Noo stresss! Ook het warme zonnetje doet deugd! Verbrand ben ik al zeker en vast! 😉

Sorry voor de lange blog! Het is nogal wennen om iets neer te pennen waarbij je heel erg veel hebt meegemaakt! Dit weekend zal ik geen wifi hebben, dus zal ik jullie maandag pas horen!

muchos besos XXX

Charlotte